Lattekollen

Tuesday, March 20, 2007

Modern konst under högt tempo i Gallerian


Besökte Emma på Coffee Cup (snart Espresso House) i Gallerian i lördags, också hon en Barista Cup semifinalist. Det var ett hårt tryck på caféet, massor av lördagsshoppingtrötta ville ha sin kaffe och Emma jobbade för högtryck. Hade tvälingen nästa helg gällt antal koppar i minuten hade hon legat bra till.

Emma kan sitt hantverk, men i det höga tempo som gäller på caféet så blir det inte riktigt kvalité ut i fingersetsarna. Mjölken sätts i skummning i fast läge (två kannor står staplade på varandra). Resultatet blir lite väl luftig, även om bubblorna är klart godkänt små, och det blir en lite väl stor och tydlig kaka överst.

Mönstret ska nog likna lite vildvuxet gräs. Ett enkelt motiv som påminner om modern konst, även om jag gillar Emmelie på Waynes Barkabys klart bättre, både i skarpa kanter och konstnärligt. Låter jag som Ernst Billgren eller???




Priset: skandalösa 33 kr. Vem är villig att betala så mycket för en latte? Uppenbarligen många eftersom trycket var hårt.

Bönan smakade på typiskt Espresso House vis, rätt så mild och god utan att sticka ut i någon speciell riktning. Totalupplevelsen är helt klart den bästa någonsin på en Coffee Cup, men så är det väl ändå numera influerat av Espresso House eftersom dom 'mergade' för något halvår sedan.


Summa sumarum: Mer än OK, men inte Barista Cup klass denna dag.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home