Lattekollen

Tuesday, September 19, 2006

Mojo vid Drottninggatan - inte så pjåkigt

Besökte Mojo på Adolf Fredriks kyrkogata (20 m från Drottninggatan) på lunchen. Ett ställe jag brukade besöka för några år sedan eftersom jag höll till i de trakterna, och jag hade glömt bort hur bra det var. Skummet blev ganska tjock i min kopp men ändå inte för tjockt, rätt så smaskig konsistens faktiskt. Mönstret fanns där, men det var inte perfektion på nått sätt.

Stället tillhör inte Stockholms absoluta elit men ändå väl värda de 21 kronorna (för ta med). Vill påstå att det ligger snäppet över mellanskiktet i kaffevärden, typ Coffee Cup, Roberts Coffee eller Waynes Coffee, men under toppskiktet. Ska snart återkomma till toppskiktet i min blogg.
Sammanfattningsvis, mer än OK, men gör inga större omvägar för att dricka kaffe här.

http://www.mojo.se

5 Comments:

  • en liten fundering bara... vad köpte du en latte eller cappa??

    //jugg

    By Anonymous Anonymous, at 7:35 AM  

  • jag beställde en latte macchiato
    /Lattemannen

    By Blogger Lattemannen, at 7:49 AM  

  • Jag köpte en latte samtidigt, och håller med Lattemannen om att det var bra men kanske inte bäst i Stockholm.
    Jag tycker att Mojo har haft en högre ambition tidigare, och jag blev lite förvånad av förändringarna efter ombyggnationer i somras.

    Jag minns en tid när man kunde ha ändlösa diskussioner om råkaffe och olika sätt att rosta (högre ambitioner alltså).

    By Anonymous Anonymous, at 8:39 AM  

  • Lattekollen... Så du har koll på mjölken? Det verkar ju defenetivt så när du sedan går och beställer en latte macchiato. Lite dumt att yttra sig om kaffet efter den måttstocken. Mojo använder sig av en hårt rostad blend som är framtagen i samarbete med det intressantaste rosteriet i Sverige just nu; Johan & Nyström. Kaffet är numera färskare och håller högre samt jämnare kvalitet än det tidigare som rostades av Union Roasters. Tyvärr har mycket, utöver den praktiska kompetensen försvunnit då endast två av de "hardcore"-kaffefantasterna jobbar kvar. Dock serverar alla baristorna espresson nogrannt extraherad, mjölken vid rätt temperatur och med mikroskum. Dock passar inte alltid detta intensiva kaffe alla, sällan de som annars dricker Latte Macchiato eller en "vanlig" latte annorstädes. Som tillskott är dock att Christian från Non Solo Bars absoluta glanstid kan synas bakom disken några dagar i veckan. Ja, jag jobbar på Mojo, så ja jag är jävig. :)

    By Anonymous Anonymous, at 7:45 AM  

  • Bäste Mojo baristan !!

    Upp med mungiporna. Varför denna bittra ton? Så dålig var väl inte mitt betyg på ert ställe? Bara för att jag ansåg att ni inte tillhörde top 3 i Stockholm behöver du inte sura. Tack ändå för din redogörelse angående era bönor och era nogranna rutiner. På dig låter det som ni redan vore Stockholms bästa ställe. Kanske behövde ni en reality check för att pressa er ytterligare?

    Sen ska du inte dissa oss Latte Macchiato beställare, om du inte vill ha oss som kunder borde ni sluta servera det !!

    By Blogger Lattemannen, at 2:13 PM  

Post a Comment

<< Home